Blog
09.06.2023

Een vernieuwd interieur zonder torenhoge kosten? Overweeg nu het luchtgommen van je meubels

Home » Een vernieuwd interieur zonder torenhoge kosten? Overweeg nu het luchtgommen van je meubels

Is je interieur na enkele jaren aan wat vernieuwing toe, maar vrees je een (te) hoog prijskaartje? Dan kan het luchtgommen van je meubels soelaas bieden. Op deze manier kan je oude lagen verf of was verwijderen en krijgen je meubels hun originele look & feel terug.

Nadien kan je ervoor kiezen om het originele product in al zijn glorie te laten schitteren of opnieuw aan de slag te gaan met de perfect gereinigde meubels. Het is dus perfect mogelijk om je interieur grondig te vernieuwen zonder dat je nieuwe meubels hoeft aan te kopen.

Wat is luchtgommen precies? 

Luchtgommen is een innovatieve techniek om een oppervlakte erg diepgaand te kunnen reinigen. Bij het luchtgommen worden lucht en minerale korrels gecombineerd, om zo een mooi egaal resultaat te verkrijgen. De behandelde producten worden slechts erg minimaal aangetast en zien er na de behandeling dus nog perfect uit.

Luchtgommen kan toegepast worden op natuursteen en andere ondergronden, maar wordt toch vooral ingezet voor het behandelen van hout. Het luchtgommen van meubels, trappen of zelfs volledige keukens is dan ook een economische manier om je interieur te vernieuwen. Daarnaast is ook het luchtgommen van deuren een toepassing die we vaak terugzien in de praktijk.

Meubels luchtgommen of zandstralen?

Wie zijn interieur in een nieuw jasje wil steken, zal snel ontdekken dat er verschillende methodes zijn om dit te doen. Trappen of meubels zandstralen is bijvoorbeeld een optie, al is er ook een keerzijde. In dat geval worden er namelijk ruwe korrels gebruikt, die onder hoge druk tegen het object worden geblazen. Voor een diepe reiniging, vooral op hardere materialen, is deze aanpak perfect.

Niet alle materialen zijn echter bestand tegen deze hoge druk en ruwe korrels. Luchtgommen is dan ook een zachtere aanpak die voor een meer verfijnde afwerking zorgt. Het is perfect voor hout of andere gevoelige materialen. Meubels luchtgommen zal doorgaans een betere optie zijn dan meubels zandstralen.

Zelf luchtgommen? Reken liever op een professional

Om meubels te luchtgommen heb je een professionele machine nodig. Op dit toestel kunnen de (zachte) druk en korreltjes perfect afgestemd worden op het te behandelen oppervlak. Niet elke soort hout heeft namelijk dezelfde druk nodig. Door beroep te doen op een expert, weet je zeker dat het luchtgommen van je meubels vlekkeloos zal verlopen.

Het zijn overigens niet alleen particulieren die hiervoor een beroep kunnen doen op Renogom. Ook architecten, aannemers, bouwcoördinatoren, schilders en andere professionals kunnen steeds op ons rekenen als ervaren partner in het luchtgommen.

Meer info? Ben je geïnteresseerd?

Vraag je gratis offerte

Vul onderstaand formulier in en wij bezorgen je zo snel mogelijk een offerte op maat.
Gelieve ook ter verduidelijking enkele foto's op te laden van de huidige situatie.

Voeg enkele beelden van je project toe.