Blog
28.06.2023

Laat je dak reinigen

Home » Laat je dak reinigen

Wist je dat percentueel gezien uw dak meer m² beslaat dan de gevel?

De gevel en alles errond krijgt veel aandacht qua onderhoud en reiniging. Het dak wordt al te vaak die luxe ontzegt. Terwijl net het dak het meest te verduren heeft van de weersomstandigheden.
Of het nu water, wind of zon is.

Om maar niet te spreken van de stille killers. Mossen en algen. Deze tasten het materiaal aan en verzwakken het.

Het gaat dus niet enkel om de esthetiek van de woning. Maar ook om de bescherming van materialen. Net zoals je een proper en goed onderhouden oprit wil, of terras omdat het iets verteld.
Verteld ook het dak iets. Wie wil geen glimmend dat op zijn droomwoning?

Nu zijn er wel meer die aan dakreiniging doen. Wat ons anders in de markt zet is, dat we geen detergenten gebruiken. Wie doen niet aan vooraf behandeling van het dak om mossen eerst te bestrijden. Terwijl het product eerst en vooral door wind in de omgeving verspreid kan worden. Kan het ook bij een regenbui deels in je regenwater terecht komen? Het mag dan wel biologisch afbreekbaar zijn. Maar het zijn toch stoffen die mossen en algen doden en die komen in uw watervoorraad terecht. Willen we dit wel?

Renogom werkt met stoom die aan de nozel 150 C° heeft. Is die temperatuur schadelijk? Neen want pannen zijn in een oven gebakken aan veel hogere temperaturen. En door de temperatuur gaat het over waternevel, een mist van hete lucht die het dak reinigt. .

Waterdruppels hebben impact zoals bij regen, mist niet. Dat is de manier waarop wij een dak reinigen. Zonder chemische producten, puur op basis van stoom. Na de reiniging zijn alle sporen van mossen en algen gedood. Het is geen klinisch steriel oppervlak. Maar toch! Het dak is niet zo goed als nieuw, het is nieuw.

Met Renogom heb je het meest ecologisch systeem om een dak te reinigen. Wij gebruiken hierbij ons eigen gemodificeerd procedé namelijk OSR®.

Wil je nog meer informatie of een prijsindicatie, neem dan gerust contact met ons.
We zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Meer info? Ben je geïnteresseerd?

Vraag je gratis offerte

Vul onderstaand formulier in en wij bezorgen je zo snel mogelijk een offerte op maat.
Gelieve ook ter verduidelijking enkele foto's op te laden van de huidige situatie.

Voeg enkele beelden van je project toe.